RólunkGyorskeresőMarketinglista készítése

Gyorskereső

Elbocsátások az MKB banknál

ELBOCSÁTÁSOK AZ MKB BANKNÁL

Az MKB vezetése 300 fő elbocsátásáról döntött. A csoportos létszámcsökkentésről már tájékoztatták az illetékes munkaügyi központot, a lebonyolításról, feltételekről konzultációt folytat az üzemi tanáccsal.

Év eleje óta több mint 30 százalékkal csökkentették a vezetői pozíciók számát, de a jelenlegi dolgozói létszámmal azonban nem növelhető a bank működésének hatékonysága. Ezért döntött az igazgatóság a csoportos létszámcsökkentésről. Így összességében mintegy 300 státusz szűnik meg a bankban az év egészében - írja közleményében a hitelintézet.

Az MKB 99,99 százalékos tulajdonosa a magyar állam, amely 55 millió euróért vásárolta meg a pakettet a Bayerische Landesbanktól. Az eladó vállalta, hogy az átadás előtt 270 millió eurós tőkerendezést hajt végre a bankban. A tranzakció 2014. szeptember 29-én zárult.

Az MNB a pénzügyi közvetítőrendszer egyes szereplőinek biztonságát erősítő intézményrendszer továbbfejlesztéséről szóló 2014. évi törvény alapján rendelte el az MKB Bank Zrt. szanálását, vette át a bank feletti tulajdonosi és igazgatósági jogkörök gyakorlását, egyben szanálási biztosokat rendelt ki.

Forrás: origo.hu

Vissza a hírekhez

Euro Office Center
Porsche Hungaria Kft.
Hungarotrans Sped Kft.
Fido-Helyi Kft.
Vito-Hús2 Kft.
Zebecke Község Önkormányzata

Cégreferens Online © Minden jog az L-W-B Hungary Kft. részére fenntartva.

A weboldal illetve a teljes adatbázis védett, részleges vagy teljes másolása, tárolása nem megengedett, törvénybe ütköző.