RólunkGyorskeresőMarketinglista készítése

Gyorskereső

Felgyorsul a banki átutalások átfutási ideje

FELGYORSUL A BANKI ÁTUTALÁSOK ÁTFUTÁSI IDEJE

Szeptembertől újabb módosításokat vezet be a Giro Zrt., amellyel a belföldi bankközi átutalási forgalom gyorsítható. A javaslat a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és az érintett pénzintézetek teljes körű bevonásával készült el.
Az InterGIRO2 rendszer fejlesztésével a jelenlegi napi öt helyett a jövőben naponta tíz ciklusban, óránkénti rendszerességgel dolgozzák fel a bankközi forint átutalásokat, így az átfutási idő átlagosan a felére, a jelenlegi 2 óráról 1 órára csökken.
Valamint a jelenlegi működéshez képest 1 órával korábban, már 7.30 órától már elkezdi az utalások feldolgozását, és a nap végi befogadási határidő meghosszabbodik fél órával, 17.00 óráig tart.
Ezzel megnő a beérkező jóváírásokból napon belül lebonyolítható fizetések száma, a rövidebb átfutási időnek köszönhetően, a lakossági ügyfelek körében is, a banki átutalással történő fizetés egyre több helyzetben jelenthet kedvező alternatívát a készpénzfizetéssel szemben - írja közleményében a Giro Zrt.

Forrás: tozsdeforum.hu

Vissza a hírekhez

Euro Office Center
Perbál Község Önkormányzata
Pázmándfalu Község Önkormányzata
Techno-Gáz Kft.
Bér Község Önkormányzata
HEL-TIP Bt.

Cégreferens Online © Minden jog az L-W-B Hungary Kft. részére fenntartva.

A weboldal illetve a teljes adatbázis védett, részleges vagy teljes másolása, tárolása nem megengedett, törvénybe ütköző.