RólunkGyorskeresőMarketinglista készítése

Gyorskereső

Új üzletet nyitott a Spar

ÚJ ÜZLETET NYITOTT A SPAR

Új üzletet nyitott a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. Budapesten, mintegy 317 millió forintos beruházással. De a korábbi bejelentésének megfelelően a cég több saját üzletet nem nyit az idén, franchise hálózata bővítésével folytatja tevékenységét.

Az új üzlet a Váci úton található, meyl 500 négyzetméteres eladóterű ez a cég 387. saját egysége, 22 új munkahelyet teremtett. Erwin Schmuck, a Spar Magyarország ügyvezető igazgatója a megnyitón elmondta: a vállalat az elmúlt 24 évben mintegy 1 milliárd eurót fektetett be a magyar piacon, ebből csaknem 55 millió eurót 2014-ben, és ezzel mintegy 800 új munkahelyet teremtett. 2015-ben is az expanzió a céljuk, annak ellenére, hogy a külső gazdasági körülmények megváltoztak Magyarországon, és például a vasárnapi zárva tartás miatt átalakulnak a vásárlási szokások.
Korábbi tájékoztatás szerint a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. tavaly 473,7 milliárd forint bruttó árbevételt ért el, 4,5 százalékkal többet az előző évinél.

A Spar nemzetközi szinten franchise rendszerben működik, és ezt a jövőben Magyarországon is fejleszteni szeretné. 2015-ben az előző évi 24-nek a többszörösére növeli franchise rendszerben működő üzleteinek számát.

A cég bejelentette, hogy mivel 2015-ben kb. a 30 szorosára - 325 millió forintról 9 milliárd forintra - nő a kiskereskedelmi hálózat által fizetendő élelmiszerlánc-felügyeleti díj, ezért a Spar drasztikusan csökkenti a magyarországi tervezett beruházásait: 18 milliárd forint helyett kevesebb mint 8 milliárd forint befektetést hajtanak végre. Valamint azt is közölték, hogy a kormányzat adópolitikája miatt elhalasztják nyolc új üzlet megnyitását, és nagyjából 30 áruház felújítását.

Forrás: napi.hu

Vissza a hírekhez

Euro Office Center
Répáshuta Község Önkormányzata
Erdőkövesd Község Önkormányzata
Gáz-Éptech Kft.
HUPT Kft.
Viziterv Environ Kft.

Cégreferens Online © Minden jog az L-W-B Hungary Kft. részére fenntartva.

A weboldal illetve a teljes adatbázis védett, részleges vagy teljes másolása, tárolása nem megengedett, törvénybe ütköző.